Reklam
Reklam

Site rengi

Tasarım

Geniş
Kutulu

Ayben Ertem Kimdir?

Ayben Ertem Kimdir?

Ayben Ertem Ortadoğu Teknik Üniversitesi Psikoloji mezunu ve Walden Üniversitesinden Sağlık Psikolojisi yüksek lisansı var.

Şu an Trauma Research and Foundation’dan Bessel Van der Kolk önderliğindeki bir programdan Travma Stres Çalışmaları adında 1 sene sürecek kapsamlı bir eğitime devam ediyor.

Satir İnsan Gelişimi ve Aile Terapileri Enstitüsünden 3 yıllık 464 saatlik kapsamlı bir eğitim ve süpervizyonlar sonunda Aile Terapisti ünvanını almış, Çift ve Aile Terapilerinin(ÇATED) düzenlediği Duygu Odaklı Çift Terapisi Eğitiminin 30 saatlik 1.basamağını Dr. Ting Liu’nun verdiği eğitimle tamamlamıştır.

Ekip Norma Razon önderliğinde Reyhaana Saadat’tan 150 saattlik oyun terapisi terapist sertifika eğitimini tamamlamıştır.

CBT İstanbul’dan Dr. Emel Stroop’dan 50 saatlik Kognitif Terapi Eğitim programını ve süpervizyonlarını tamamlamış, Frank Dattillio’dan da Çift ve Aile Terapisinde Kognitif Terapi yaklaşımı eğitimi almıştır.

Dr.Richard Sears’dan Mindfullness Temelli Bilişsel Davranışçı Terapi Eğitimi, Stephen Porges’den Polyvagal Teorinin Danışanlarda Uygulanması, Peter Levine’den 10 saatlik Somatik deneyimleme uygulamaları aldığı diğer eğitimlerdir.

Psikologlar Derneğinin 2004 yılında düzenlediği ve Prof.Dr.Öget Tanör’ün ayrı ayrı verdiği Dil Bozuklulukları, Yönetici İşlevler, Nöropsikolojik Testler eğitimlerinin hepsine katılmış, Abant İzzet Baysal Üniversitesinden Doç.Dr.Hatice Kafadar’ın verdiği 48 saatlik Nörokognitif Eğitim ve Nöropsikiyatrik Testler kursunu tamamlamış ve yaklaşık 10 senedir de Nöropsikolojik Testlerde süpervizör olarak psikologları yetiştirmektedir.

Ayrıca WISC-R, WISC-4, Stanford Binet, Çocuk Gelişim Testleri, Rorschach, MMPI testlerini aktif olarak uygulamaktadır. Bunun dışında Biofeedback’te yaklaşık 1000 saatlik teorik ve pratik eğitimlerini Amerika ve Kanada’da tamamladıktan Amerika’da BCIA sınavını kazanarak eğitmen sertifikasını almaya hak kazanmıştır.

16 senedir Uzm.Psikiyatrist Dr. Tanju Sürmeli’den de süpervizyon almaktadır. 2015 yılından beri kendi şirketini kurarak aileler ve çocuklar için iletişim ve duygu ağırlıklı olmak üzere Terapötik kart ve board oyunları yapmaya başlamıştır.

Hepsinin fikir hakları kendine aittir. Altı adet Terapötik kitabı mevcuttur. Pozitif Ebeveynlik, Oyunlar, Nöropsikolojik Testler, Duygusal olarak Sağlıklı Çocuklar yetiştirme konularında çeşitli eğitimler vermekte; oyun yaparken bir yandan da aile ve birey terapilerine devam etmektedir.

Ayben ile Oyun

Günümüz itibari ilede çocuk psikolojisi alanında yıllarını vermiş ilklere imza atan eserleri ile Terabötik kitap ve çocuklar için psikolojik testler gerçekleştirmenizi sağlayan Ayben ile Oyun markasını inşa etmiş birçok ürününüde satışa sunmuştur.

Ayben ile Oyun setleri alanında tek olan özellikle “Az Lakırtı Bol letişim” serileri %100 çocuk psikolojisine ve gelişimine hitap eden ailelerinde tercih ettiği ve yetişkinlerden gelen taleplerden dolayı iş hayatı ve yetişkin çiftler içinde psikolojik oyunlar üretmiş ve satışa sunmuştur.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ